El 8 de març està al caure.

Moltes sou les persones que ens heu anat preguntant si enguany hi haurà vaga com els dos últims anys, si serà el diumenge o un altre dia, quan estan convocades les manifestacions…

Fins on nosaltres sabem, moviments feministes i sindicats no s’han posat d’acord per tirar una vaga general a tot l’estat, tot i que si en alguns territoris. Així doncs a nivell estatal, la Comissió del 8-M no farà convocatòria de vaga (cosa que sí que va passar el 2018 i el 2019).

Enguany cau en diumenge, i tot i que és un dia no laborable per moltes persones per d’altres, majoritàriament dones i en situacions de precarietat, és un dia laboral més. Això per no parlar dels treballs reproductius i de cures que com bé sabeu no entenen de diumenges ni festius. És per això que en algunes ciutats, com per exemple Barcelona, si que hi ha convocatòries de vagues en marxa per cobrir aquelles persones treballadores que en vulguin fer.

Arreu del territori, tant des d’entitats feministes com des de les mateixes organitzacions, s’estan organitzant activitats, xerrades i tallers per tal de fer visible les situacions de desigualtats, discriminacions i violències que encara vivim les dones en diferents, sinó tots, els àmbits de la vida.

Us compartim l’enllaç de la Vaga feminista (https://www.vagafeminista.cat/) on hi podreu trobar el manifest d’enguany així com informació sobre la manifestació a Barcelona, tot i com us dèiem a molts municipis hi ha organitzades activitats.

Nosaltres, com fa més de la meitat de la nostra vida que fem, sortirem al carrer per celebrar els avenços fets sense perdre de vista els reptes enormes que com a societat tenim per endavant en la lluita per l’equitat de gènere!

I us recordem…que nosaltres treballem tot l’any i no només el 8 de març 😉