Si l’any passat us dèiem Sant Jordi? Sense estereotips, gràcies aquest any el que volem és animar-vos a tenir un Sant Jordi feminista!

Per això aquesta entrada el que pretén és ser un recull de propostes i recursos per ajudar-vos a fer del vostre Sant Jordi una diada feminista! Sabem que arreu ens venen que les roses són per a les dones i els llibres per als homes, i que a la llegenda tradicional la princesa és rescatada de les urpes del drac pel valent cavaller Sant Jordi, i tot un grapat d’estereotips que any rere any ens volen gravar a les ments però… qui diu que no es poden invertir els rols, o donar-los nous continguts? Qui diu també que no es poden regalar flors als homes i llibres a les dones? Qui ens prohibeix comprar llibres escrits per dones? Qui ens prohibeix comprar i regalar llibres i contes que transmetin uns valors igualitaris entre homes i dones?

I vosaltres direu, ningú! I més o menys tindreu raó, però tampoc ens ho faciliten! Així doncs, i sense més dilatacions, nosaltres procedim a facilitar-vos i a animar-vos a que feu de la vostra diada de Sant Jordi una celebració feminista i reivindicativa!

A continuació us compartim tot un seguit de recursos que hem anat recopilant darrerament per a vosaltres.

35 contes imprescindibles per treballar les emocions , malauradament encara avui dia l’àmbit de les emocions i els sentiments es continua relacionant de forma més habitual amb la feminitat i, per tant, amb les nenes i , posteriorment, dones. Animeu-vos a regalar alguna d’aquests llibres als infants, faciliten molt poder parlar des de les emocions amb una mirada educativa.

D’altra banda, i si el que busques són recomanacions més adultes, aquesta entrada a la web de La Independent et pot interessar molt : 23 d’abril. Llibres i roses per a les jordines, jordis i per a tots i totes

En aquest altre enllaç també podràs trobar Més de 250 llibres no sexistes per a infants i joves. , una guia amb llibres que fugen dels rols i estereotips sexistes.

I si us voleu posar una mica més reivindicatius i reivindicatives també us deixem l’enllaç a Propostes literàries antipatriarcals per un Sant Jordi alliberat , les imprescindibles d’aquí i d’arreu.

No podem deixar de recomanar-vos que visiteu la pàgina web de Joan Turu un artista que sempre posa la perspectiva de gènere en les seves creacions i que a nosaltres ens agrada molt, de fet, com ja haureu vist, la imatge que hem triat per acompanyar aquesta entrada és seva.

Per últim, i no per això menys important, us compartim l’enllaç del nostre darrer butlletí per a que pogueu consultar quines són algunes de les nostres propostes d’intervenció per a aquest Sant Jordi Feminista. Així trobareu la informació sobre “Sant Jordi amb ulleres violetes” , “Contes i lectures per la igualtat, per un Sant Jordi feminista!” i més informacions que us poden interessar. Recordeu que si voleu rebre el butlletí al vostre correu electrònic només cal que feu la subscripció aquí.

Per un Sant Jordi feminista, sense estereotips ni discriminacions!