Segur que ens heu sentit dir moltes vegades que l’educació dels infants no és només, ni tant sols principalment, allò que passa a les aules.

Les famílies i altres espais són claus en la socialització i educació de les criatures. És per això que ens encanta poder dur a terme xerrades amb famílies sobre rols i estereotips de gènere, amb una mirada i un enfocament pràctic…que la teoria sovint és molt més fàcil que no pas el dia a dia!

El divendres 9 d’abril vam dur a terme una xerrada en línia per les famílies amb infants de Santa Eulàlia de Ronçana on vam parlar sobre què son i com funcionen els rols i estereotips de gènere, així com estratègies per detectar-los. Vam aprofitar l’estona que vam compartir per parlar de diversitat familiar, divisió sexual del treball, càrregues mentals…

I també de que a vegades les adultes entre el nostre relat i el nostre exemple hi ha una escletxa o un abisme…i què podem fer? 

Ni nosaltres ni les famílies (honestament, principalment dones…) que van participar a la sessió teníem receptes màgiques però si experiències i estratègies, idees i inquietuds que vam compartir i van servir per comprovar, de nou, que “allò personal és polític”.

La xerrada formava part d’un cicle de sessions organitzat per la Regidoria d’Educació del Municipi amb la voluntat d’abordar qüestions que les famílies de les escoles municipals han proposat.  Amb ganes de seguir estirant fils que van sorgir a les 2 hores llargues de sessió i seguir teixint xarxes, complicitats i sororitat!