Avui volem compartir amb vosaltres una eina que hem descobert recentment i que ens ha semblat molt interessant i, sobretot, molt útil.

 

Es tracta del Diccionari Biogràfic de Dones – DBD un projecte de recerca que neix amb l’objectiu de donar relleu a la contribució de les dones a l’esdevenir de la història dels territoris de parla catalana.

El fons actual de DBD inclou 655 biografies de dones de diferents camps del coneixement, i àmbits d’actuació, de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya nord, Andorra i Sardenya, en un arc cronològic que abraça del segle I al segle XXI.

Així en aquest diccionari hi podem trobar des de pageses medievals que recuperen terres a l’erm fins a dones condemnades per bruixes, aviadores o sindicalistes!

 

El funcionament és senzill i intuitiu i, a més a més, és una eina que permet buscar tant per nom de la dona, com per segle, condició o entitat, entre d’altres!

 

No deixeu de fer-hi una ullada, mireu, remeneu i reviseu si hi trobeu a faltar alguna dona perquè potser fins i tot podeu col·laborar a fer-lo crèixer, tota feina és bona per avançar cap a la visibilització de les dones al llarg de la història. Desitgem que us sigui d’utilitat i d’interès.