Ho són en una societat patriarcal com la què vivim?

Amb aquesta pregunta, i dins del #MesVioleta de l’Ajuntament de Tivissa, impulsat per la Regidoria d’Igualtat del municipi, vam dinamitzar una xerrada en línia.

La sessió, que va ser molt participada, i es va generar un clima de confiança i sororitat va permetre formular preguntes sobre el propi títol del cartell. Què entenem per no maternitat, quins tipus hi ha? Com es viuen? Com les acull la societat? I la maternitat…n’hi ha una o n’hi ha infinites?

Perquè totes hem sentit l’expressió “mala mare” però no “mal pare”? Què és la maternitat?

La maternitat és decisió
La maternitat són silencis
La maternitat és el que no ha pogut ser

Són algunes de les frases que ens van acompanyar durant les 2hores compartides. Dues hores on vam parlar de perquès i de coms, com ens sentim, com ho vivim, com podem transformar realitats i silencis que ofeguen i oprimeixen?

Des d’aquí, una vegada més, volem donar les gràcies 💜 a l’Ajuntament de #Tivissa i especialment a la #Regidora #Igualtat, per obrir les portes a parlar d’un tema tan important, i a la vegada tant ple de creences i silencies en el marc #mesvioleta


I infinit agraïment i infinita gratitud a totes les que ahir ens vau acompanyar i vau obrir per compartir el vostre cor, el vostre cos, la vostra motxilla, els vostres horitzons,…perquè, com va va recordar-nos una companya “allò personal és polític”.

Per seguir aprenent plegades, per parlar de dols d’infertilitat, de dols perinatals, per parlar de pressions i creences, per parlar d’edats, per parlar de condicions materials, de “mares de veritat”, de comentaris innocents que es poden convertir en lloses…

Remogudes, agraïdes i convençudes
que les escletxes que anem obrint per trencar silencis i estigmes cada cop són més grans: gràcies també per això.