Des de finals del 2020 fins el juliol del 2021 hem estat acompanyant el Consell Comarcal del Moianès i les seves professionals en la reflexió i elaboració del I protocol d’abordatge de les violències masclistes al Moianès.

Previ a l’elaboració d’aquest I circuit i protocol per la comarca del Moianès els municipis que integren la comarca i les seves professionals estaven integrades en el Protocol de la Catalunya Central, uns antecedents de molta utilitat i rellevància a l’hora d’elaborar aquest Protocol.

La creació de la Comarca del Moianès (any 2015)  integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló ha propiciat l’elaboració d’un circuit i un protocol propi.

El present Protocol i Circuit per a l’abordatge de les violències masclistes al Moianès és un

instrument estratègic que té, com a premissa, un doble objectiu: donar una resposta eficaç als casos de violència masclista que es detectin en els municipis i millorar la coordinació entre els diferents serveis i agents de la comarca.

El Protocol permet establir les bases necessàries per a la prevenció, la sensibilització, la

detecció, l’atenció i la recuperació i reparació de les dones i dels seus fills i filles. Una tasca que seguirà liderant el Grup motor que contempla el propi Protocol i la Comissió tècnica comarcal.

Des de projecte ella estem convençudes que el I Protocol d’abordatge de les violències masclistes del Moianès serà una eina útil per les professionals de la comarca, sobretot tenint en compte que recull els mecanismes suficients per anar adaptant-se a la realitat i necessitats territorials i temporals. 

Estem contentes de la confiança feta pel Consell Comarcal del Moianès en aquest projecte i convençudes del rigor i el compromís de les professionals de la comarca per l’abordatge integral de les violències masclistes ja que malauradament encara hi ha moltíssima feina a fer per garantir els drets de les dones a viure vides lliures de violència.