Som feministes [1]. Feministes convençudes. I ens agraden els reptes.

Ahir, o més ben dit fa uns anys, tot i que no ens ho sembli, no ho érem tant o, potser, no n’érem tan conscients.

Qui ens havia de dir que passar-nos les fotocòpies de fonaments matemàtics i estadístics el primer dia de llicenciatura acabaria sent un senyal. Un senyal de que per voltes que faci la vida quan et trobes amb la persona adequada l’energia flueix i es transforma. I amb els anys, l’experiència i els coneixements creixen i l’energia segueix fluint.

Fa mesos que treballem per donar resposta el repte de “què fem amb tota aquesta energia”. I és així, com de forma conscient i empeses per les ganes i la força de canalitzar aquesta energia que després de mesos de múltiples i diverses converses, dubtes, debats, monòlegs, trucades, cafès i lectures comencem a engendrar projecte ella.

Un projecte que neix amb tota la consciència, tendresa, professionalitat i amor del que som capaces dues somiadores, que de quatre peus intenten mantenir-ne un al terra.

projecte ella neix amb l’objectiu de provocar un combat amb les formes de relacionar-se predominants i establertes i de guanyar-lo.

Neix amb l’objectiu de portar el feminisme al centre dels debats i de la quotidianitat.

Neix del convenciment que les sumes multipliquen i que els petits canvis són imprescindibles, poderosos i estan a les nostres mans.

Neix projecte ella i creixem una mica més nosaltres. I volem que des de projecte ella neixin moltes idees, molts projectes, moltes llavors de consciència, transformació i felicitat i poder participar humilment del seu creixement.

Avui podem presentar i fer públic projecte ella perquè fa temps que hi estem treballant. Perquè moltes complicitats, mirades i recolzaments ens han fet més amable el camí, ens han regat amb dosis de realisme i ens han podat petits dubtes.

projecte ella neix i vol reproduir-se, amb noms i formes diferents a la consciència i relacions de totes les persones, removent tot allò que hem après i poques vegades ens hem qüestionat.

projecte ella, i amb ella nosaltres, està aquí per fer d’aquest món un espai menys desigual, més just i més feliç.

 

 

[1] Feminista:
1 adj. [LC] [SO] Relatiu o pertanyent al feminisme.
2 adj. i m. i f. [LC] [SO] Partidari del feminisme.

feminisme
1 1 m. [LC] [SO] [PO] Moviment social que denuncia la submissió tradicional de les dones als homes i promou l’equiparació de drets entre els dos gèneres.
1 2 m. [LC] [SO] Conjunt de teories que al llarg del temps fonamenten la lluita de les dones a favor de l’emancipació.
2 m. [MD] Presència en un individu pertanyent al sexe masculí d’un cert nombre de caràcters sexuals secundaris femenins.