El protocol d’actuació en casos de violències masclistes en el si de les associacions,  sorgeix a partir de la inquietud manifestada per les entitats juvenils que participen al Grup de Treball de Gènere del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) degut al degoteig constant de casos de violències masclistes que es produeixen a dia d’avui.

Des de projecte ella, en constant coordinació, debat i revisió, amb les entitats que participen del Grup de Treball de Gènere del CJB hem elaborat els continguts d’aquest protocol on hi torbareu què són les violències masclistes, els diferents tipus de violències masclistes, com abordar les violències masclistes en entorns associatius i juvenils, preguntes freqüents entorn a aquesta temàtica i un recull del marc normatiu i els serveis d’atenció que les persones joves tenen al seu abast.

El Protocol contra les violències masclistes pretén esdevenir un document útil i pràctic per a l’associacionisme juvenil de la ciutat, tot dotant d’eines a les entitats per a actuar en aquells casos de violències que es donin en el seu entorn, siguin de caire puntual o reiterat. En aquest sentit, aquí trobareu informació sobre com detectar una situació de violència a la vostra entitat i també els passos a seguir en cas que aquesta es produeixi. Així mateix, trobareu algunes recomanacions per a la prevenció de les violències masclistes i un recull de serveis d’atenció i suport gestionats per entitats o administracions.

Si llegint el protocol us sorgeixen dubtes i preguntes o teniu ganes d’aprofunditzar en aquest tema en la vostra associació o col·lectiu no dubteu en contactar amb el Grup de Treball de Gènere o amb nosaltres mateixes.

 

Aquí trobareu el protocol en format pdf i, si en voleu en paper podeu escriure a cjb@cjb.cat o a info@projecteella.org