Fa dos dies escassos saltava a la premsa una notícia sobre la demanda que Facua, una ONG que es dedica a defensar els drets de les persones consumidores a Espanya, feia a la cadena de supermercats i hipermercats Carrefour de retirar la venda d’un model de biquini destinat a nenes d’entre 9 i 14 anys que, ATENCIÓ! portava coixinet! sí, sí! coixinet, relleno, farcit o dieu-li com volgueu! Però que vaja, en definitiva, portava un extra per fer que els pits de les nenes, (NENES!) sembléssin més grans!

El cas és que Carrefour va posar a la venda un biquini destinat a ser portat a les platges i piscines del nostres país per nenes d’entre 0 i 14 anys amb RELLENO!

Segons recull la notícia, el portaveu de Facua, Rubén Sánchez, apuntava que el problema no és només pel disseny de la peça de roba, sinó que també rau en la forma de publicitar-la en el catàleg de Carrefour, on sembla ser que apareixia una nena model vestida amb el biquini en qüestió i sostenint un got a la mà, simulant prendre algun combinat.

“La imatge converteix la nena en un objecte sexual, i si això és criticable quan es fa amb les dones adultes, molt més greu és quan es tracta de nenes petites. Atempta contra la seva dignitat i fomenta la imatge esbiaixada de les dones com a reclam sexual”, obserbava Sánchez.

Segur que són moltes les vegades que observem aquests comportaments en la moda, en la publicitat, a la premsa, i arreu per on ens movem, el que passa és que són tan habituals i constants que ens passen per alt, i ens hem tornat insensibles a detectar-los. No ens adonem com la cosificació de les dones va en augment i, és més, com enlloc d’anar-se reduint el problema va en augment amb la creixent cosificació (menor però en augment!) ara també dels homes!

Avui us volem demanar que no abaixeu la guàrdia, i que si detecteu aquestes coses les denuncieu, i les verbalitzeu, perquè potser no aconseguim frenar la cadena Carrefour, o la marca Desigual, però com a mínim podrem arribar a algunes consciències que ens envolten i ens escolten!

RECORDEU de posar-vos les ulleres liles cada matí abans de sortir de casa i sempre estareu atents i atentes a les senyals subtils (o no) que el masclisme i el patriarcat ens envien!

Us deixem amb l’enllaç de la notícia per si la voleu consultar sencera.