Tipus d’assetjament i protocols en l’àmbit laboral, formació per professionals de l’Ajuntament de Palafrugell

Coherents amb la situació actual i les recomanacions de salut i seguretat arran de la Covid-19 hem dut a terme dues sessions en línia pels i les professionals de l’Ajuntament de Palafrugell.

Tot i que ens encanta anar a aquest municipi, com hem fet en diverses ocasions per exemple per presentar el Pla d’Igualtat Intern , i esperem poder-ho tornar a fer aviat en aquesta ocasió les circumstàncies ens han portat a dinamitzar en línia la formació sobre “Assetjaments i protocols”.

Les sessions han tingut lloc els divendres 11 i el 18 de desembre i hi han participat professionals de diferents àrees de l’Ajuntament.

La formació tenia com objectiu principal presentar els diferents tipus d’assetjament que poden tenir lloc, i malauradament tenen, en un entorn laboral i els diferents protocols que existeixen, o haurien d’existir.

Gran part de la sessió va anar destinada a clarificar diferents conceptes que sovint són desconeguts, estan plens d’estigmes i creences o generen confusió entre ells com per exemple “sexe”, “gènere”, “expressió de gènere”, “identitat sexual” o “orientació de gènere”.

Posteriorment vam fer un repàs a la normativa relacionada i la responsabilitat de l’administració pública en el marc de l’assetjament sexual i per raó de sexe, així com de l’eina del protocol, les seves característiques i elements claus.

A través de les reflexions conjuntes amb les persones participants vam constatar, una vegada més, que dos dels grans reptes dels Protocols en el si de l’administració, tot i que no només són; que la plantilla conegui la seva existència i que siguin eines realment útils, sobretot pel que fa a la prevenció i al suport, recuperació i reparació de les víctimes.