Aquest mes d’octubre des de projecte ella hem dut a terme dues formacions en línia sobre Comunicació Inclusiva  organitzades per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) i l’equip de sensibilització, prevenció i detecció de la Violència de Gènere.

La primera sessió va tenir lloc el passat dimecres 30 de setembre i anava dirigida a les dinamitzadores de la Xarxa de Punts Òmnia, a la qual van participar més de 15 persones de diferents punts del territori. La segona, el dimarts 20 d’octubre, ha estat pel personal tècnic de la DGACC que treballa en diferents oficines d’atenció al territori i en alguns casos amb entitats, i van participar també 15 persones.

Al llarg de les sessions hem reflexionat sobre els rols i estereotips de gènere, la relació entre pensament i llenguatge, la diferència entre llenguatge i comunicació, els matisos entre una comunicació “no sexista” i “una inclusiva”…

Tant des de projecte ella com des de les persones participants s’han plantejat diferents situacions, així com propostes i eines per deixar enrere l’ús sexista i androcèntric del llenguatge i apostar per una comunicació més justa, accessible i representativa de la diversitat.

Des de projecte ella estem convençudes que la comunicació no és un aspecte menor al parlar de justícia de gènere i per això oferim formacions sobre comunicació inclusiva, revisió de textos, materials, pàgines webs…per tal de contribuir a una comunicació lliure d’estereotips de gènere.